Miért az O&M

CØRszak váltás

a haJápolás Területén

Küldetésünk az, hogy számotokra a legjobb teljesítményű hajápolási szereket biztosítsuk. Az O&M-nél tudjuk mennyire fontos az egészség a hajápolásnál is! Hiszünk a változtatásban, ezért termékeinknél mellőzük a durva vegyi anyagokat.

“Mindig is szenvedélyesen érdekeltek a természetes termékek, a jóllét és a szépség. Amikor személyesen is megtapasztaltam, mennyire ártalmasak a durva vegyi anyagok a fodrászok és vendégeik számára, éreztem, hogy ezt meg kell változtatnunk. Tudtam, hogy egészséges alapanyagokból készült termékeket kell használunk. Így született meg az O&M!

Korábbi partnerem fodrász, aki hajfestések során allergiás lett a festékanyagokra, kontakt dermatitistől szenvedett, ez lehetetlenné tette számára, hogy a hagyományos hajszínezők használjon. Ekkor nyitottuk meg az első ammóniamentes szalont egész Ausztráliában, ez mindegy két évtizede volt. Új ügyfélkört vonzottunk be, akiknek az igényeik pont egyeztek a miénkkel. Szalonunk megerősített abban, hogy továbbvigyük az O&M vízióját.”

Jose Bryce Smith
CEO és alapító

2010-ben piacra hoztuk az O&M Methodot, ápoló és stílus termékcsaládunkat. A termékek mind káros szulfátok, parabének, propilénglikol, MIT vagy Triclosan mentesek. Ráadásul csúcskategóriás, egyedi de praktikus csomagolásba gyártjuk őket.

Az O&M termékei Cruelty Free (PETA) minősítettek. Természetes összetevőkből álló hajápolási szereink világszerte a legjobb fodrászok asztalain és hajbutikok polcain már megtalálhatóak.

2013-ban az O&M olyat tett, amit sok vegyész lehetetlennek tartott, kifejlesztettük a Clean Colour Technology-t, az ammónia, PPD és rezorcinol nélküli tartós professzionális hajfestéket. A hagyomás hajfestétekkel ellentétben szagtalan és füstmentes, miközben azonos eredményeket ért el

Itt nem álltunk meg, hanem a MBT segítségével megszületett a CØR.color

O&M hajszín az egészséges választás

Ammónia Mentes

Az Ammónia egy hatékony vegyszer a kutikula megnyitásához, a hajszál megduzzasztásához. Alkalmazásával lehetővé válik a festékmolekula mélyebb behatolása a kéregbe. Azonban érzékeny bőr vagy fejbőr, illetve belégzés esetén igen irritáló hatása van, nagyon egészségtelen adalékanyag. Mi az ammóniát helyettesítettük a MEA-val (mono-etilén-amin), ami ugyancsak egy lúgos anyag, jól nyitja a kutikulát, viszont nem okoz irritációt és nincs kellemetlen szaga.

PPD Mentes

A PPD (Para-Phenylene-Diamine) egy, a hajfestékekben gyakran alkalmazott vegyi anyag, amely bőrgyulladást okozhat. A PPD-re érzékeny ember fejbőre, egyéb bőrfelülete kivörösödik, arca megduzzadhat. A PPD-t alacsony koncentrációjú PTD-re (Para-Toluén-Diaminszulfát) cseréltük, amely a PPD allergiás fodrászok és vendégek akár 50%-ának is lehetővé teszi, hogy az O&M festéket használják. (A PPD allergiások csak 50%-a allergiás a PTD-re is).

Rezorcin Mentes

A Rezorcin egy népszerű festékanyag, viszont mérgező az állatok számára és igen nagymértékben gyengíti az emberek immunrendszerét. Az árnyalattól függően, 2-metil-rezorcinnal vagy 4-kloro-rezorcinnal helyettesítjük. Ez a két vegyi anyag kevésbé káros a környezetre és allergén hatása is alacsonyabb.

CØR.LÁTLAN SZÍNEK

Az O&M volt az egyik első cég a világon, amely professzionális minőségű ammónia, PPD és rezorcin mentes hajfestékeket kezdett gyártani több, mint tíz évvel ezelőtt. Az O&M komolyan elkötelezte magát az alacsony vegyi anyag tartalmú hajfestékek mellett, amelyeket a tudatos vendégek és a szakmailag elkötelezett fodrászok egyaránt igényelnek.

CØR.color

A CØR.color hosszú éveken át tartó kutatási és szalon tesztelés után hatalmas újdonság a hajszínező ipar számára, mert bevezetett egy új, progresszív színezési technológiát: ez a Molecular Blend Technology. Ez a forradalmian új színező rendszer összekapcsolja az alap és másodlagos színpigmenteket és lehetővé teszi számukra, hogy hatékonyabban és egyenletesebben polimerizálódjanak a hajban (minden bevitt festék molekula azonos méretű és a 99%-uk polimerizálódik!). Így kiváló őszhaj fedést biztosítanak, miközben minimalizálják a fejbőr irritáció kockázatát, illetve az esetleg kopással járó színtorzulást. A 99%-os pigment beépülés eredménye egy sokkal intenzívebb, mélyebb szín a korábban megszokotthoz képest, mert nagyobb a beépült pigment koncentráció más festékekhez képest. Mint fodrászok, magunk is tudjuk, hogy a technológia semmit sem ér a szalon gyakorlati eredményei nélkül. A kiterjedt szalon-tesztelés után mi úgy látjuk, hogy ennek a technológiának igen látványosak az eredményei és örömmel osztjuk meg azokat szakmai partnereinkkel.

EREDETI ÖSSZETEVŐK

SIVATAGI NÖVÉNYEK

A CØR.color egészséges és tápláló anyagokat tartalmaz, amely 40 000 évig táplálta Ausztrália első lakosait, az őslakos ausztrálokat.
Termékeink az ausztrál sivatag exotikus gyümölcsei és magvai kivonatát tartalmazzák: a Quandong / Desert Peach (Santalum acuminatum), a Desert Lime (Citrus glauca) és a Wattle Seed (Acacia victoriae) – mindegyik hagyományos élelmiszerforrás, amely kitűnő hatással van a haj
egészségére.

JELLEMZŐK ÉS ELŐNYÖK

  1. Hidratálja, nyugtatja és kondicionálja a száraz, viszkető fejbőrt.
  2. Védi, táplálja és kondicionálja az összes hajtípust a színezési folyamat során.
  3. A hajat észrevehetően fényesebbé teszi.
  4. Gazdag antioxidánsokban és fitoszterolokban, hogy megvédjen a környezeti behatásoktól.